Motor melegítés | Engine warming up

[lang_hu]

Ha a várakozópontra gurultunk akkor befékezzünk a gépet, és megemeljük a motor fordulatszámát 1.500 fordulat per percre. Majd 1-2 perc múlva 2.000 fordulat per percre.

Innentől végig figyeljük a motor olajhőmérséklet jelzőjét, azért hogy mikor indul meg felfelé. A minimális hőmérséklet 50 C fok. Ez alatt meg sem kíséreljük a felszállást.

Ha a hőmérséklet megközelíti az 50 C fokot, akkor lehúzzuk a gázt alapjáratra és pár másodperc múlva fordulatszám próbát végzünk.

A motor fordulatszám próba legalább kétszer legyen elvégezve.

Amennyiben a motor a gázadásra jól reagál, és akadás, köhögés nélkül kipörgi a kívánt fordulatot, akkor a motort bemelegítettnek tekinthetjük.

Nézd meg a videón hogy hogyan kell végrehajtani.

Ha meleg a motor akkor a pályára gurulás előtt teszünk egy utolsó ellenőrzést:

Tovább olvasom >>
[/lang_hu]

[lang_en]

If we ha already reached the holding point pull the parking brake and increase the engine RPM to 1500. Two of three minutes later increase to 2000 RPM.

First pull the thrust to idle afterwards push to full power. If it is able to reach the maximum RPM, then we don’t need to warm better. For safe test it again.

If the airplane’ engine is ready to take off, we must to do a final cockpit check.

Read More >>

[/lang_en]

Megosztás a Facebook-on

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .