Honvéd Sportválasztó Nap a repülés aspektusából

Az első Honvéd Sportválasztó napot 2013. augusztus 24-én rendezte meg a Honvédelmi Minisztérium. Célja, hogy minden olyan civil sportágat bevonjon a Honvédelmi Kötelékbe amely valamilyen módon kapcsolódik a honvédség munkájához és feladataihoz. Épp ezért a sportlövők, ejtőernyősök, rögbisek és a harcművészek szép számmal képviselték magukat ezen a rendezvényen, de talán még többen vettek részt a sportrepülők táborából.

Az esemény a Margitszigeti Iharos Sándor Atlétikai Centrumban került megrendezésre délelőtt 10 órától délután 17 óráig. Szép számmal jöttek az érdeklődők és külön öröm volt a repülés iránt érdeklődőkkel beszélgetni.

Kb. 11 órától Hende Csaba honvédelmi miniszter személyesen járt végig sátorról sátorra és közvetlen stílusban váltott szót mindenkivel. A vitorlázórepülők által hozott ASG 29 teljesítmény vitorlázógépbe pedig egy őrnagy hölgy kollégája ült be kipróbálásra – de természetesen csak a földön.

Reméljük, hogy a jövőben az ehhez hasonló sportválasztókon (is) egyre többen találkoznak majd a repüléssel, egyre közelebb kerülnek hozzá és egyre többen választják valamelyik formáját hobbiként vagy hivatásként.

Tarnóczi Sándor

Megosztás a Facebook-on

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .