Repülési terv

Ez most ugyan „szárazabb” témának tűnik első hallásra, de mindenképpen olyan, ami a Te érdekedet szolgálja azáltal, hogy kényelmesebb és ráadásul biztonságosabb repülést tesz lehetővé számodra.

OK, de mégis mivel tud egy unalmasnak tűnő dokumentálás téged életbevágó dolgokról figyelmeztetni? Elmondok hozzá egy történetet.

Egyik útvonalrepülésem során, egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a repülés tájékoztató szolgálat engem hív. Visszajeleztem nekik, hogy hallottam a hívásukat, és várom hogy mit szeretnének. A hölgy elmondta, hogy a radar képernyő alapján egy ismeretlen légijármű tart jobb oldalról felém, közel azonos magasságon, mint ahol én vagyok. Huh, ennek a fele sem tréfa, azonnal a jobb oldali ablakon kezdtem keresgélni, hogy milyen gép tart felém, amit szerencsésen meg is láttam, így tovább figyelve gond nélkül elkerültük egymást.

De mégis mi köze volt ennek a repülési terv kitöltéséhez?

repülési terv

Annyi köze volt, hogy én a repülésem előtt leadtam a repülési tervet. Így a tájékoztató központ pontosan tudta, hogy mi a lajstromjelem és mi az útirányom, ezért mikor észrevette a radaron, hogy egy másik gép közelít felém, meg tudott hívni engem és tudott szólni hogy figyeljek, mert egy olyan gép közelít, aminek ő nem tud szólni, mert ő repülési terv leadása nélkül közlekedett és azt sem tudja hogy mi a hívójele!

Olvasd tovább >>

Megosztás a Facebook-on

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .