Repülőgép átvétel II / II. rész – Sárkány és hajtómű ellenőrzés

[lang_hu]

A kabin ellenőrzés utolsó fázisaként egyúttal megkezdődik a repülőgép sárkányszerkezetének ellenőrzése is. („Sárkánynak” nevezzük a repülőgép hajtómű nélküli részét, vagyis a repülőgép vázát)

Még a kabinban az ülés hátpárnáját elhajtva benézünk hátrafelé a rácsszerkezetű törzs belsejébe, látunk-e idegen tárgyat a gépben. Bizony előfordulhat, hogy kiesett biztosítótűt, aprópénzt vagy fűszálakat találunk odabent, ami természetesen nem direkt került a gépbe, hanem belehullott, vagy alulról felverődött. A gondot akkor okozhatja, ha beékelődnek a tolórudak mozgatásai közé és nem tudjuk miattuk a kormányokat megfelelően kitéríteni. Szintén megmozgatjuk a botkormányt, oldalkormányt és a féklapot, látunk-e idegen tárgyat a gép törzsében.

Ha minden rendben, akkor elkezdhetjük körbejárni a repülőgépet.

Figyelem! A körbejárás előtt csukjuk vissza a kabintetőt! Ha nem így teszünk, akkor egy könnyed szellő majd visszabillenti helyettünk és lecsapódva megrepedhet. Sokba fog kerülni…

SF 25 falke tyre pressure

Tovább olvasom >>

[/lang_hu]

[lang_en]

[/lang_en]

Megosztás a Facebook-on

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .